8 Temmuz 2015 Çarşamba

Bir Deniz Kızı Hikayesi- Canan Düzgan

Yazar: Canan Düzgan
Yayınevi:Postiga
Sayfa Sayısı:733
Tür:Romantik, Fantastik

Wattpadd'de okuduğum ilk hikaye işte kitap olarak karşımızda!!
Yahu sayın yazar sen ne yapmışsın??!! Mükemmel bir kitaptı. Yedi yüz sayfanın her birinden ayrı keyif aldım. Türk yazar fantastiği yazar hem de een güzelini yapar!!
Sayın Gena Showalter ve G.A. Aiken severler bu hikaye tam size göre!! Gerçekten eksiği yok fazlası var.
Tamam hadi heyecanlı konumuza bir göz atalımm!!
İlk olarak üç haylaz arkadaş tatile gidiyor! John, Steve ve Walter çapkınlıkta master yapmış birbirinden yakışıklı ve komik üç adam! Tabii tatile gittikleri karayipler ve orası hatun kaynıyor arkadaşlar :D Neyse bir gece Walter'ın kumsalda Elka ile karşılaşması ile başlıyor hikayemiz. Elka'yı savunmasız bir şekilde mağaranın birinde acı çekerken buluyor onu kurtarıcısı Walter. Tabii kızın aklının yerinde olmadığını ve hasta olduğunu düşünürek eve götürüyor, onu iyileştirmeye çalışıyor. 
***
Benim sevimli mi sevimli deniz perim Elka uyanıyor ve Walter'ın dünyasının bir parçası haline geliyor!! :D Tabii olay şöyle gerçekleşiyor. Elka uyanıyor ve dünya hakkında hiçbir şey bilmediği için saçmalamaya başlıyor Walter da onun kaybolmuş olabileceğini düşünüp polise götürüyor sonra kalbi buna el vermiyor kızı geri eve alıp tekrar onunla ilgilenmeye başlıyor:)
(yerim ben bunları kiii, mesela Elka dondurmayı keşfettiğinde Walter'ın çektiği acı eheheh)
Bir süre sonra Walter'ın Elka'ya dünyayı tanıttığını okuyoruz. Mesela Elka birinin önünde çıplak kalmanın ayıp olmadığını düşünerek niceleri Walter'ı taş ederek soyunmaya kalkıyor :D :D Ki buraları çoook komikti!!!!
Ayrıca kitabın arkasındaki tanıtım bölümünde Walter'ın Elka'ya olan sözleri yer alıyor. Beyimiz kızı dayanamayıp öptüğünde ona aşık olmadığını kanıtlamak için "Korkunca insanlar birbirini öper," diyor. :D Çünkü Walt aşık olamaz ! (!!!!) (Tabii ki olur ama henüz kendinin de haberi yok)
***
"İki aşık kalp...Walt ve Elka...Ölüme, imkansızlığa karşı ne kadar direnebilirdi?"
***
Sonra arkadaşlar olaya yeni kişile dahil oluyor ve tam da roman nasıl daha komik olamaz derken Axela ve Urel ile tanışıyoruzzzz :D Kendileri deniz erkeği ve deniz prensi, Elka'nın arkadaşları!!!
Axela'ya ba-yıl-dım ! Mükemmel bir cadıydııı!! Ve zampara Steve bunu hak ettin dostum!! Spoiler vermek istemediğim için çoğu güzel manyak komik yerlerinden bahsedemedim ama ne kadar sevdiğimi anlamışsınızdır <3
***
***
Unutmadan kitapta hüngür sümük ağladım yerler de oldu! Mesela otuz kez kahkaha attıysam bir kez de ağladım, oranı en doğru bu şekilde verebilirim sanırım. Sadece bir yeri kalbimi dağladı romanın geri kalan yerlerinde kahkaha ile koltuktan düşmemek için mücadele veriyordum :)
***
Olay örgüsü çok ustaca hazırlanmıştı ayrıca yazarın dili o kadar akıcı ki sayfalar kayıp gidiyor rahatlıkla bir ya da ki günde romanı bitirecek ve neden bitirdim daha olsaydı biraz daha üzüleceksiniz.
***
Son olarak inanılmaz komik (gerçekten kahkaha attırıyor yedi yüz sayfa, strese falan birebir)
çoğu zaman duygusal ( ayyy ne sevimlileeerr diyeceğiniz sahneler çoğunlukta)
dolu dolu bir dostluk (kahramanların arasındaki dostluk mükemmeldi bu sadece fantastik bir aşk romanı değil aynı zamanda sıkı bir dostluk romanıydı)
ve FANTASTİK KOKAN BİR AŞK hikayesi istiyorsanız ne duruyorsunuzz?
Elka ve Walt'un deniz perileri barındıran (blogger burada spoiler vermemek için kendini zor tutuyor) bol kahkahalı romantik Karayip restoranlarına davetlisiniz <3
tabii ki tam puan-(5/5)
sevgiler :)

1 yorum: